Het architectenbureau vdbijgaart architect is ontstaan na het opheffen van het bekende bureau Sturm Architekten te Roosendaal. Kees van den Bijgaart heeft ruim dertig jaar voor dit bureau gewerkt en als verantwoordelijk projectarchitect vele projecten gerealiseerd.  De opgedane kennis en ervaring  worden nu gecontinueerd in het eigen bureau.  Specialistische kennis is aanwezig in het realiseren van kindcentra, brede scholen en gebouwen voor het basis en middelbaaronderwijs.

Alle voorkomende werkzaamheden binnen het realiseren van een huisvestingsvraagstuk, van initiatief tot oplevering kunnen worden uitgevoerd en gecoördineerd. Ontwerp, bouwtechnische uitwerking en bouwmanagement zijn daarin de belangrijkste werkgebieden van de dienstverlening. Het ontzorgen van de opdrachtgever bij het realiseren van zijn huisvestingswens staat hierbij centraal.

Een zeer uitgebreid zakelijk netwerk is aanwezig dat ingezet wordt om de, voor een bouwopgave nodige, deskundigheden te bundelen in een projectorganisatie die het beste bij het te realiseren huisvestingsvraagstuk past.

Het bureau maakt gebruik van de meest actuele teken software pakketten waarin gebouwen driedimensionaal  bouwtechnisch kunnen worden uitgewerkt. Een heldere en goed leesbare visualisatie van het ontwerp kan worden gepresenteerd. Tijdens het  bouwvoorbereidings- en uitvoeringstraject vindt uitwisseling van digitale documenten plaats met een effectieve samenwerking tussen de diverse bouwpartners als positief gevolg.

Projecten vallen onder de noemer  “nieuwbouw” of   “bouwen met het gebouwde”. Voor beiden geldt een andere aanpak.  Bij nieuwbouw begint het ontwerp op een blanco vel. "Bouwen met het gebouwde" betekent rekening houden met een historisch gegeven. Wat aanwezig is bepaalt in meer of mindere mate het ontwerp waarbij altijd gezocht wordt naar een nieuw volwaardig geheel. Het is een uitdaging  om een uitbreiding meer te doen zijn dan een simpele toevoeging en een verbouwing meer dan een simpele aanpassing.

Klik hier voor onze folder.buttonrt2 vdb